Кои сме ние?

BLY го започна своето патување веќе во 1993 година како претставник на компанијата BOART LONGYEAR, една од водечките мултинационални компании за производство на машини и материјали за рударство, градежништво, истражувачки работи, истражување, геотехничка и геотермална дупчење, зачувување на животната средина, со седиште во САД и европска база во Genенева, Швајцарија.

Ние, исто така, претставуваме други светски познати компании од оваа област:

Weirminerals-Geho – Холандија – производител на клипни пумпи за дијафрагмата и транспортни системи за мешавини со висока густина, пепел, мулок, концентрат на руда и др.

Паус – Германија – производство на подземни натоварувачи, со капацитет од 0,8m3 – 3m3, камиони од капацитет од 17 до 22t, сервисни возила за рудници и др.

Бридон – Велика Британија – производство на специјални челични јажиња за рударство, градежништво и мостови.

Опрема за хад – Јужна Африка – производство на машина за дупчење за истражување за основно дупчење „Метар Етр“, пневматски и хидраулични вежби за буквар AQ и BQ за истражувачки работи.

Области каде BLY ги претставува претходно наведените компании: Србија, Косово, Босна и Херцеговина, Црна Гора и Македонија.
Политиката на BLY е да одржува директен контакт помеѓу производителот и локалните компании, што му овозможува на локалниот клиент долгогодишна соработка со странскиот партнер, со цел да се остварат директни испораки, логистичка поддршка и гаранција од производителот.

Контакт

BLY Plus
trading agency for mining and construction equipment

Address
Generala Mihajla Nedeljkovica 84b
11070 Novi Beograd

Phone
+381 63 202 661
+381 11 3179761,2280587

Email
bly@sbb.rs

Contact person
Violeta Bilic,direktor

violetabilic@sbb.rs

Zoran Bilic

zoranbilic@sbb.rs