BOART LONGYEAR

Boart Longyear е глобална компанија за истражување на минерали основана во 1890 година. Таа е со седиште во Солт Лејк Сити, Јута, САД. Регионалните канцеларии и операции се наоѓаат во азиско-пацифичкиот регион, Северна и Јужна Америка, Европа и Африка.

Производна програма BOART LONGYEAR

LX 10 /DB 540

KWL1600

LC 36 /KWL 700

LC6 / R6

LF230

LF130F

LF90

LF 70

LF 350E površinska bušilica

LF 160 površinska istražna bušilica

LM90

LM75

LM55

LM30

LM 110 podzemna bušilica

Drill Control Interface (DCi)

LS250 MiniSonic

LS 250 MiniSonic

LS 600

Stopemaster proizvodna bušilica

StopeMaster™ hidraulična proizvodna bušilica

Stopemate proizvodna pneumatska bušilica

StopeMate™ pneumatska proizvodna bušilica