MINOVA

Денес, на многу начини, вистинската придобивка од производите и услугите на Мин е безбедноста.Дали е да се обезбеди безбедна работна околина за подземни рудари и патници од тунели ширум светот, без разлика дали гарантира снабдување со чиста вода за пиење на милиони луѓе или работи на обезбедување падини на планините околу критичните патишта и железничката пруга, Минова дава иновативни и сигурни решенија за контрола на почвата со хемиски и механички средства.

Производите што ги произведуваме денес, како што е линијата Teckrete Fast I CarboPur, се користат од страна на голем број индустрии и од голем број клиенти. Tekcrete Fast беше производ развиен за Министерството за внатрешна безбедност на САД. Екстремно брзо дејство и исклучително моќен, овој цементен производ се користи денес на многу начини за поправка на оштетените структури и мостови во рударството и градежништвото. Направен е цела низа нови производи, врз основа на овој патентиран материјал. Овие нови производи се воведуваат во постојните рудници, градежништвото и нивната употреба ќе се прошири на разни нови пазари.

Како дел од ОРИЦА Лимитид, Минова носи и моќ на една голема глобална корпорација.Скот Александар рече: „Тоа ни овозможи да се прилагодиме на различни пазари и да најдеме различни решенија за нашите клиенти.“ Со над 230 патентирани хемиски, цементни и челични пронајдоци. Минова има портфолио со кое може да ги задоволи потребите на клиентите во областа на рударството, градежништвото, тунелирање.

Производна програма